Instrucțiuni de folosire și întreținere a produselor DACOBI

Nu uita să respecți instrucțiunile de folosire și păstrare menționate mai jos:

 

Înainte de prima folosire:

- Spălați cuțitul ușor cu un burete moale cu detergent de bucătărie, clătiți-l bine și uscați-l cu ajutorul unei lavete sau a unui prosop de bucătărie.

- Dacă găsiți puncte defecte la cuțit, vă rugăm să nu-l folosiți și să ne contactați.

 

Atenția la utilizare:

- Cuțitele noastre vin ascuțite așa că folosiți cuțitul cu grijă pentru a evita tăierea mâinii sau a degetelor cu lama cuțitului.

- Nu folosiți cuțitul atunci când este deformat sau rupt.

- Păstrați cuțitul departe de locurile care pot fi găsite ușor de copii.

- În timpul folosirii, lama cuțitului trebuie sa fie paralelă cu suprafața pe care se taie alimentele pentru a evita ruperea, îndoirea sau crăparea lamei.

- Nu folosiți cuțitul pe material dur precum piatră, oțel sau alte metale.

- Dacă se blochează lama la legume grele cum ar fi dovleacul sau pepenele, trageți înapoi cuțitul pe direcția pe care ați început tăierea (valabil pentru oțelul de damasc, oțelul german 1.4116, oțelul carbon 1080 și 4Cr13, 5Cr15MoV, 8Cr13MoV).

- Nu folosiți cuțitul ca deschizător.

- Nu lăsați cuțitul lângă foc deoarece va provoca arsuri.

- Tăiați legumele sau carnea congelate după ce s-au dezghețat complet (în special pentru oțelul de damasc, oțelul german 1.4116, oțelul carbon 1080 și 4Cr13, 5Cr15MoV, 8Cr13MoV).

 

Îngrijirea și păstrarea:

- După folosirea cuțitului, spălați-l cu un burete moale și folosiți detergent de bucătărie, clătiți-l bine și uscați-l cu ajutorul unei lavete sau a unui prosop de bucătărie (pentru oțelul de damasc, oțelul german 1.4116, oțelul carbon 1080 4Cr13, 5Cr15MoV și 8Cr13MoV).

- Pentru protejarea lamei oțelului carbon 1080 sau a oricărui oțel cu conținut mediu de carbon, va trebui după uscare să-i aplicați un strat subțire de ulei ( uleiul de bucătărie este în regulă).

- Depozitați cuțitul într-un loc uscat. Păstrarea cuțitului într-un loc umed sau murdar cu sare sau substanțe acide va cauza rugină.

- După folosirea pe legumele sau fructele cu aciditate ridicată(precum lămâi), vă rugăm să spălați cuțitul imediat pentru a nu provoca puncte de rugină sau murdărie pe lamă.

- Dacă apare rugină pe cuțit din unul din motivele de mai sus vă rugăm să-l spălați cu detergent pentru rugină sau cu oțet și să-l re-ascuțiți(preferabil cu piatră).

- Nu uscați cuțitul în cuptorul cu microunde sau orice alt fel de cuptor.

- Nu lăsați cuțitul în apă pentru mult timp pentru a nu provoca rugină sau coroziunea mânerului.

- Nu spălați cuțitul în mașina de spălat vase. Temperatura ridicată și detergentul abundent ar putea provoca coroziunea mânerului și ruginirea lamei.

 

Re-ascuțirea cuțitelor:

- Nu recomandăm un instrument de ascuțire simplificat deoarece va schimba unghiul lamei.

- Recomandăm folosirea unei pietre de ascuțit sau masat vândute sau recomandate de noi.

- Piatra de ascuțit se va umezi împreună cu lama cuțitului apoi se va ascuți în funcție de granulația pietrei.

- Recomandăm repetarea procesului cel puțin odată la 3 luni.

Respectați indicațiile noastre de mai sus și vă veți putea bucura de acest cuțit pe viață!
Vă mulțumim pentru încrederea acordată!
Echipa DACOBI