Care este diferenta dintre slefuirea sau honuirea(cu masat) si ascutirea cutitelor(piatra de ascutire)?

Acești termeni sunt adesea folosiți interschimbabil, dar sunt diferiți. Slefuirea se referă la actul de a îndrepta marginea existentă a unei lame cu ajutorul unui masat, în timp ce ascuțirea se referă la actul de a reforma tăișul cu ajutorul unei pietre de ascuțit.  

 

Șlefuire - cu un masat

Când șlefuiți un cuțit, îi îndreptați ușor înapoi în poziție suprafața ascuțită sau gura. Este o soluție blândă, dar atunci când este făcută des, poate preveni deteriorarea mai serioasă a lamei. În timp prin utilizarea obișnuită, marginea lamei unui cuțit se va curba ușor sau se va îndoi din poziția inițială.

Cel mai comun mod de a șlefui un cuțit este cu un masat de șlefuit. Aceste instrumente, sunt în esență tije de oțel cu mâner. Suprafața tijei este grosieră, iar răzuirea ambelor părți ale unei lame peste tijă la unghiul potrivit îi împinge (sleuiește) marginea la loc. De obicei sunt din oțet cu carbon sau din oțel diamantat.

Este greu să găsești ''cel mai bun șlefuitor de cuțite'', fiecare instrument are plusurile și minusurile sale.

Noi recomandăm următoarele masate:

Masat profesional carbon 20 cm, S7

Masat profesional carbon 20 cm, S6

Ascuțire - cu pietre de ascuțit

Ascuțirea este practica de a lustrui agresiv un cuțit pentru a-i reforma tăișul sau gura. Va trebui să faceți acest lucru doar pentru cuțite tocite. În acest proces, bucăți de metal sunt efectiv rase. De aceea, ascuțirea unei lame de metal necesită un material mai dur decât oțelul, cum ar fi piatra sau ceramica. De asemenea este indicat să șlefuiești mai des și să ascuți mai rar.

Este greu să găsești ''cel mai bun ascuțitor de cuțite'', fiecare instrument are plusurile și minusurile sale.

Noi recomandăm următoarele dispozitive cu pietre de ascuțit:

Set pentru ascuțire profesională SharpEdge

Set 4 pietre pentru ascuțire profesională (S3)

Set 2 pietre pentru ascuțire profesională (S4)

 

Sperăm că ai înțeles diferențele între șlefuire cu ajutorul unui masat profesional și ascuțire cu ajutorul unei pietre de ascuțit și te așteptăm la noi pe site pentru a descoperi alte produse speciale din această nișă.


Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.